spacer


Norsk sciencecenter i dansk streg

aart vinder international arkitektkonkurrence om center for naturvidenskab i Sarpsborg

Af Niels Nielsen
Det unge danske arkitektfirma aart fra Århus har forstået at udnytte byggeboomet i Norge til at skabe et solidt fundament for virksomhedens drift.

Allerede i 2002 vandt aart opgaven med at udforme det 150.000 kvm. store Østfold Sygehus, og senest har arkitektvirksomheden vundet opgaven om at tegne et nyt Science- og Innovationscenter i den norske by, Sarpsborg.

Science Centerets udformning er inspireret af naturens kredsløb, cykliske gentagelser og spiralformer, og teknologiens muligheder udtrykt i den cirkulære grundforms universelle styrke.

I et dynamisk helhedsgreb skabes begejstring, glød og entusiasme omkring centerets spændende aktiviteter og formidlingspædagogik, som skal baseres på publikums aktive deltagelse, egne forsøg og opdagelser.

I forvejen er aart beskæftiget med udviklingen nyskabende etageboligbyggeri i træ på Stavangers havnefrontat efter 1. præmie i konkurrencen 'Norwegian Wood – den nye træhusby' sidste år.

Derudover deltager virksomheden løbende i projektkonkurrencer og overvejer for øjeblikket at åbne en afdeling Oslo.

Herhjemme er aart primært kendt for opførelsen af den spektakulære Bikuben Kollegiet i Ørestad Nord, og vandt senest konkurrencen om Kulturværftet i Helsingør. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden