spacer
Kunder bedømmer håndværkeren

Irritation over småfejl fører ofte til at kunden vælger ny håndværker til næste opgave. Det sker fordi kunderne aldrig får klaget til håndværkeren og rettet fejlene, som håndværkeren i kundens øjne selv burde have opdaget og rettet.

Dermed får byggebranchen et dårligt image og virksomhederne mister muligheden for at fortsætte et etableret samarbejde.

Men nu har Håndværksrådet sat sig for at skabe den manglende dialog mellem kunde og virksomhed. Det sker med oprettelsen af Håndværkets Evalueringscenter.

- Som et svar på problemet åbner vi i dag Håndværkets Evalueringscenter, som vil gøre det muligt for kunderne at evaluere deres håndværksvirksomhed på nettet. Her kan kunden fortælle mester, hvis der er fejl og mangler, hvis aftaler ikke er blevet overholdt, eller hvis svendene har svinet for meget, røget i et ikke-ryger hjem eller har glemt at rydde op. Med den nye viden i hånden kan virksomhederne tage initiativ til at udbedre fejlene, videreudvikle virksomheden og oplære de ansatte til at blive bedre til at sikre kvalitet og service, siger Håndværksrådets cheføkonom Jakob Brandt.

Fem virksomheder har testet Håndværkets Evalueringscenters system med kunder gennem det sidste halve år. Virksomhederne har været begejstrede for systematisk at få tilbagemeldinger fra deres kunder.

- Evalueringen samler op på alle de småting, som man ikke altid får talt med kunden om. Jeg får derfor mulighed for at gøre min service endnu bedre, siger VVS-installatør Morten Kühlmann, fra Triton VVS i Valby.

- Det er altid rart at få kundernes mening - også selvom den måske er knap så positiv. Så får vi i det mindste chancen for at rette op på det. Evalueringssystemet er en god rettesnor til at holde øje med vores kunders tilfredshed, lyder det fra tømrermester Henning Hansen fra Gelsted.

Efterhånden som flere håndværkere tilmelder sig systemet, vil kunderne få mulighed for at udvælge håndværkeren på baggrund af, om han er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter. For virksomhederne vil markedsføre sig med, at de er tilmeldt evalueringscenteret.

- Vi vil målrettet markedsføres os med, at vi er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter, da det viser, at vi er en virksomhed, der tager kundetilfredshed alvorligt, siger VVS-installatør John Thomsen fra Jotar A/S i Holstebro.

I Erhvervs- og Byggestyrelsen hilser man initiativet velkomment i forsøget på at give branchen et tiltrængt imageløft samt forbedre kvalitet og service.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden