spacer
Maling beskytter mod bomber

Lumske bombemænd og andre skumle typer står overfor en ny udfordring, når de vil sprede død og ødelæggelse. En bombe kan vælte en mur på grund af den kraftige trykbølge fra eksplosionen, men en ny type gummi-agtig belægning påført indersiden af væggen holder sammen på murværket og forhindrer det i at splintres. Dermed skades ingen i lokalet i tilfælde af angreb udefra.

Det er amerikanske Line-X, der nu introducerer produktet Paxcon som et terrorsikringsmiddel, der kan redde liv og minimere materielle skader.

- Ifølge tests udført af det amerikanske flyvevåben skal der tyve gange så meget sprængstof til for at skabe den samme ødelæggende virkning på en væg belagt med Paxcon i forhold til en ubehandlet væg, forklarer Kasper Helger fra Line-X i Brøndby, der er agent for Paxcon i Danmark.

Produktet kan smøres på væggen i nye eller gammel bygning og tones til en valgt farvenuance eller overmales på normal vis.

Pentagon har – naturligvis – fået Paxcon på væggene. Herhjemme er forsvaret i gang med at evaluere produktet og skal til august udføre en række bombesprængninger.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden