spacer
Bedre renovering skal opnås med ny uddannelse

Socialministeriet støtter ny uddannelse med økonomisk støtte, så håndværkere kan blive bedre til at renovere

Det kræver ikke bare gode håndværkerkundskaber, når man skal renovere ældre bygninger. Det kræver også blandt andet indsigt i bygningskultur, erfaring med traditionelle håndværksmetoder og viden om de materialer der blev brugt, dengang bygningen blev opført.

For at sikre at renovering af ældre bygninger foregår så korrekt, smidigt og skånsomt som muligt, er Odense Tekniske Skole, Socialministeriet samt projektet Renovering 2010, der er et partnerskab mellem GI Bedre Boliger og Realdania, gået sammen om en ny uddannelse, der skal give fremtidens håndværkere bedre kendskab til gode renoveringsprincipper.

Mere kvalificeret renovering
I første omgang skal uddannelsen af både håndværkslærlinge og –svende foregå på Odense Tekniske Skole, der allerede har etableret en efteruddannelse med restaurering af fredede bygninger som hovedformål.

- Med dette nye initiativ får håndværkselever og håndværkssvende nogle spændende muligheder for at lære at arbejde med ældre bygninger på en mere kvalificeret måde. Vi forventer samtidig at kunne udnytte vekselvirkningen mellem teori og praksis på nye måder, udtaler projektansvarlig Mogens Victor Andersen fra Odense Tekniske Skole.

Det kan gøres bedre
Udviklingen af en række nye kursusmoduler er støttet økonomisk af henholdsvis Socialministeriet og Renovering 2010, og planen er, at også andre tekniske skoler og AMU-centre med tiden vil få mulighed for at udbyde det nye kursus.

- Bygningsrenovering i Danmark kan udføres langt bedre end det sker i dag. Ved at støtte det nye uddannelsesinitiativ håber vi at bidrage til, at flere håndværkere og rådgivere uddannes og kvalificeres hertil – og at det i sidste ende resulterer i en kvalitativ håndtering af bevaringsværdige bygninger, siger Graves Simonsen fra Renovering 2010.

- los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden