spacer
Endnu en pris til Fiberline-arkitekter

KHR Arkitekter hædres for stålbyggeri i både Danmark og Sverige

I sidste måned blev KHR Arkitekter tildelt årets Plastpris for det nyskabende komposit-materiale på facaden af Fiberlines nye fabriksbyggeri ved Middelfart.

Nu er turen så kommet til den specielle stålkonstruktion, der ligger bag Fiberlines strømlinede ydre. For denne konstruktion er arkitektfirmaet blevet belønnet med Den Europæiske Stålpris - den såkaldte 'ECCS European Steel Design Award 2007'.

- Fiberlines bygning er et fremragende eksempel på ståls potentiale til at skabe lette og slanke konstruktioner, der samtidig er absolut konkurrencedygtige ... Fiberline-byggeriet viser, hvordan funktion, æstetik og værdier kan gå
op i en højere enhed, lyder begrundelæsen fra den danske jury, der er sammensat af Dansk Stålinstitut.

KHR vinder desuden Stålprisen i Sverige for en svævende tagkonstruktion i Vällingby Centrum tæt ved Stockholm gennem deres svenske afdeling KHR Rundquist.

De to priser er endnu en opmuntring til KHR Arkitekter, der sidste sommer oplevede at deres tegnestue på Holmen brændte ned til grunden. På trods af de svære omstændigheder kom virksomheden hurtigt på benene igen og kunne i 2006 præstere et overskud på 1,7 mio.kr.

- Vi er kommet ind i en stabil periode og vores medarbejderstab er gearet til at imødekomme fremtidige udfordringer. 2006 startede med seks vundne konkurrencer, men på grund af branden og midlertidig indkvartering var vi ikke i stand til at gøre det helt store væsen ud af konkurrencerne i sidste halvdel af året. Det har vi nu rettet op på med to friske sejre i to konkurrencer og Den Europæiske Stålpris i både Danmark og Sverige, lyder det fra KHR's nye direktør, Henrik Danielsen.

Blandt KHR's store projekter er i øjeblikket uddannelsescenteret CVU Øresund, det nye Hillerød Rådhus og Haukeland Sygehus i Bergen.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden