spacer


Luksusboliger i rørfabrik

To 10-etagers boligtårne markerer omdannelse af Horsens' centrum

Horsens var tidligere kendt for en række industrier, som lå helt inde i byens hjerte. Skandinavisk Rørfabrik blev i 1934 startet af sønnen til byens store iværksætter Niels Hede Nielsen, og her blev der i 40 år produceret rør i store mængder.

Nu kommer der atter liv på det tidligere rangerterræn, som ligger nær gågaderne i centrum.

To nye 10-etagers indrettes med boliger og bliver vartegn for den nye ’by i byen’, mens en række lavere bygninger indrettes med butikker og erhverv.

- Vi stolte af at være med til at udvikle denne nye bydel i Horsens. Det bliver lækre lejligheder med masser af lys, og vi har valgt gode materialer fra den gode ende af kvalitetsskalaen, fortæller sektionsdirektør Jesper Gemmer fra MT Højgaard.

De fleste af boligerne ventes solgt som ejerboliger, da de økonomiske fordele ved andelsboliger ikke er så store nu som for et par år siden.

Byggeriet foregår i et tæt mellem entreprenør, bygherre, arkitekt og ingeniør.

- Der er helt klare fordele ved, at vi arbejder så tæt sammen allerede i projekteringsfasen. Entreprenøren kan finde løsninger, der er meget billigere og ofte lige så flotte som dem, vi og arkitekten først havde tænkt på, fortæller direktør Michael Brixhuus fra Svanen Development, der kalder samarbejdet for ”partnering på jysk”.

- Der er ikke tale om en formel partneringaftale, men snarere om at vi starter det normale samarbejde på en byggeplads, på et tidligere tidspunkt i processen, uddyber Michael Brixhuus.

Helt konkret betyder det nære samarbejde for eksempel, at gulvet i kælderetagen bliver placeret 10 cm højere end ellers.

- MT Højgaard kunne beregne, at vi kan spare mange penge i afvanding ved den lille ændring. Det ville have været svært at ændre på projektet, hvis entreprenøren ikke havde været med så tidligt, fortæller Michael Brixhuus.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden