spacer


Frank Gehry til Als

Amerikansk superakitekt skal udvikle ny havnebydel i Sønderborg

Af Niels Nielsen

Netop som det store Alsion-kompleks i Sønderborg med koncertsal og universitet er blevet færdig præsenteres endnu et ambitiøst byggeprojekt i hovedstaden på Als.

Denne gang drejer det sig om byens tidligere erhvervshavn overfor Alsion på modsatte side af Als Sund og altså på selve Als, der nedlægges og omdannes til nyt aktivt byområde.

Det er ingen ringere end den amerikanske stjernearkitekt Frank Gehry og hans virksomhed, Gehry Partners, som er hyret til at stå for udformningen af masterplanen for den nye bydel.

Frank Gehry opnåede verdensberømmelse med spektakulære Guggenheim kunstmuseum i Bilbao, der har fået æren for byens forvandling fra nedslidt industriby til blomstrende kulturmetropol.

Ud over masterplanen skal Frank Gehry stå for en designguide, der skal indgå i udbudskravene ved videresalg af bydelens arealer.

Finanseringen til forvandlingen af Sønderborgs erhvervshavn varetages af Sønderborg Havneselskab A/S, der er et partnerskab mellem Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond.

Desuden har Realdania indskudt 10 mio. kr. i havneselskabet.

- Foto: Sønderborg Havneselskab. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden