spacer
Ditas øger importen af byggematerialer

Ditas har besluttet at øge fokus på importen af udenlandske byggematerialer. Ændringen sker for at øge konkurrenceevnen

På den netop overståede generalforsamlingen i Ditas a.m.b.a., som er Danmarks største indkøbsselskab for byggematerialer og byggemarkedsvarer, blev det besluttet, at volumenandelen af de importerede byggematerialer i selskabet skal øges. Ditas købte sidste år varer for ca. 8 mia. kroner.
- Det er vores opgave hele tiden at sikre, at vores medlemmer har en varesammensætning, som gør dem konkurrencedygtige i markedet, fastslår administrerende direktør i Ditas, Jens Sørensen.
- I øjeblikket er aktiviteten i byggesektoren meget høj, og en yderligere spredning af vores indkøb vil både give os en større forsyningssikkerhed, og samtidig vil det gøre os mere uafhængige af enkelte leverandører og sikre nogle bedre priser, siger Jens Sørensen.
Ditas har desuden besluttet at igangsætte et større fælles it-projekt. Derved kan de tilknyttede tømmerhandlere få en fælles it-platform, og det vil igen styrke effektiviteten.

Ny bestyrelsesformand i Ditas
Efter generalforsamlingen konstituerede Ditas sin bestyrelse med Michael Buhl fra
XL-BYG CF Petersen & Søn A/S i Køge som ny formand og med Flemming Pedersen
fra XL-BYG Rold Trælasthandel A/S som næstformand.
- For mig er der ingen tvivl om, at Ditas medlemsforretninger med de tiltag, vi nu har besluttet at gennemfører, vil stå sig endnu stærkere i den fremtidige konkurrence, fortæller den nye bestyrelsesformand Michael Buhl.

Der blev desuden holdt generalforsamling i XL BYG A/S, og her konstituerede bestyrelsen sig med Poul Sønder fra XL DIGES Trælasthandel A/S i Skive som formand og Kasper Jørck fra XL-BYG Sorø Trælasthandel A/S som næstformand.
Som følge af etableringen af XL-BYG A/S sidste år blev de gamle kædeselskaber endeligt likvideret. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden