spacer


1.212 boligejere havde gode ombygningsideer

Tre af dem vandt hovedprisen på 250.000 kr. i Bolius Idépris 2007

Det er andet år, Bolius Idépris løber af staben, og af de 1.212 tilmeldte konkurrencedeltagere deltog næsten en fjerdedel i kategorien Bæredygtig bolig. Det har overrasket adm. direktør hos Bolius, Ulrik Heilmann, positivt.

- Der er god fornuft i at tænke bæredygtighed og miljø, når boligen skal forbedres. Gode lånemuligheder i husets friværdi kan finansiere forbedringer som fx efterisolering, solfangeranlæg og specielle glastyper. Energibesparelsen – på fx varmeregningen – vil på sigt ofte være større end selve udgiften til forbedringerne, hvilket efterhånden går op for flere og flere boligejere herhjemme. Der er penge at spare for langt de fleste, der skal i gang med at forbedre deres bolig, fortæller Ulrik Heilmann.

Tre kategorier
De to andre kategorier, 60’er/70’er-huset og Ny tagetage viste også mange gode ideer, og ideerne bliver gerne ført ud i livet, viser en konjunkturanalyse fra Dansk byggeri, der vurderer, at danskerne vil bruge godt 70 milliarder kroner på at sætte deres bolig i stand i 2007.
En stor del af det beløb bliver brugt i parcelhuskvartererne, hvor 450.000 parcelhuse fra 60’erne og 70’erne efterhånden kan trænge til en kærlig hånd og gerne en om- eller tilbygning.

- Parcelhusejerne ønsker at realisere deres boligdrømme i stor stil og i forhold til årets Bolius Idépris kan vi se, at forbedringerne bl.a. omhandler tagetager, større rum og mere lysindfald. Det er ligeledes interessant at se, at det i høj grad er i Storkøbenhavn, Nordsjælland samt Midt- og Vestjylland, at der er planer om at gennemføre større boligforbedringer, siger Ulrik Heilmann.

De tre vindere af Bolius Idépris 2007, der hver modtager 250.000 kroner til det beskrevne projekt, blev:

- Morten Thorsager fra Ballerup er vinderen i kategorien 60’er/70’er-huset, hvor naturens fire grundelementer har givet inspiration til en om- og tilbygning af et typisk parcelhus fra 60’erne.
- Niels H. Bock fra Lystrup vinder i kategorien Ny tagetage, hvor et parcelhus fra 1987 udvides med en 1. sal med et asymmetrisk tag, og hvor gavlene bliver til store glaspartier.
- Peder Størup fra Silkeborg modtager førsteprisen i kategorien Bæredygtig bolig, hvor en nedlagt landbrugsejendom bliver omdannet til et hus, der byder på en lang række bæredygtige løsninger, som alle parcelhusejere kan blive inspireret af.

Derudover vinder idémagerne bag 36 andre gode ideer hver 20.000 kroner.

- los

Foto: Bolius Idépris 2007 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden