spacer
Kvinder stortrives i udpræget mandefag

Kun 284 af Dansk El-Forbunds cirka 30.000 medlemmer er kvinder – altså mindre end en procent. Faget har ’altid’ været et udpræget mandefag, men det kan undre, at det fortsat forholder sig sådan: Kvinder kan sagtens klare jobbet, og det er et håndværk med en høj grad af frihed og fleksibilitet i det daglige arbejde.

Fagbladet Elektrikeren har talt med en række kvinder, der arbejder på forskellige områder i faget, og alle stortrives med deres job. De er enige om, at det bedste ved jobbet er den store frihed og selvstændighed. Og ingen af dem kunne tænke sig at arbejde i et andet fag. Når der alligevel ikke er flere kvinder på området, kan det ifølge socialrådgiver i Dansk El-Forbund Lotte Fischer skyldes fordomme om, at jobbet er fysisk hårdt. Men som en af kvinderne, elektriker Mai-Britt Bondesen, siger - Jeg tror ikke, det er tungere end det arbejde, som blandt andre social- og sundheds-assistenter, hjemmehjælpere og sygeplejersker har.

Og langt fra alt elektrikerarbejde er fysisk belastende. Stadigt flere opgaver løses med edb, og udviklingen, hvor jobbet handler om at lave styringsredskaber og programmering, fortsætter. I en tid, hvor ledigheden blandt elektrikere er under én procent og arbejdsgiverne mangler kvalificeret arbejdskraft, burde de også være interesserede i at få budskabet ud til de unge, siger Lotte Fischer til fagbladet Elektrikeren. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden