spacer


Betonelementfabrik får erhvervspris

Dan-Element tør investere i fremtiden og medarbejderne, og har derfor modtaget Nordeas erhvervspris

Efter at have leveret betonelementer til store dele af den danske byggebranche i over 20 år, har betonelementvirksomheden Dan-Element fra Vester Lyby udenfor Skive netop modtaget Nordeas erhvervspris, fordi virksomheden har turde springe med på den teknologiske udvikling.

- Fremstilling af betonelementer er en videnskab i dag, og vi har succes med at være en fleksibel leverandør, der kan magte samtlige elementtyper til byggebranchen. Det skyldes, at vi altid har troet på vore visioner om at levere kvalitetsprodukter til den aftalte tid og pris, samtidig med at vi har investeret i den nødvendige teknologi, siger administrerende direktør Mads Sørensen, der blandt andet har investeret to millioner kroner i et computerprogram, der kan lette det manuelle arbejde.

Følger det tyske marked
Dan-Element har lagt en strategisk plan for, hvordan virksomheden kan vokse sig større og udvikle sin nicheproduktion, der ud over traditionelle facadeelementer også indbefatter blandt andet trapper, reposer og altanplader til etagebyggeri, ligesom virksomheden er dansk agent for en tysk elementfabrik, der producerer huldæk.

- Vi følger det tyske marked tæt, og den viden vil vi benytte os af i en eventuel nedgangsperiode. Vi har desuden bibeholdt vor tyske certificering ud fra filosofien om, at det signalerer, at vi er klar til at agere i Tyskland, siger Mads Sørensen.

Flere kompetencer
Virksomhedens beskæftiger 64 ingeniører, smede, tømrere, ufaglærte og administrative personale, der de seneste fire år har været med i forskellige udviklingsgrupper, der skal være med til at beslutte, hvor virksomheden skal hen, og hvordan målet nås.

- Vi satser meget på at give medarbejderne flere kompetencer, så vi kan udvikle os, og vi arbejder målbevidst med nøgleord som ansvar, beslutninger, opbakning og synlig ledelse. Det lønner sig på længere sigt, siger direktøren.

- los

Foto: Søren Palmelund/Tilsted Com 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden