spacer
Endnu en ny bydel København

Grønttorvet i Valby er solgt til udvikling af nyt boligområde

Sidste år blev Grøntorvet i Valby sat salg. Køberen blev Hoffmann Ejendomme sammen med kapitalfonden The Carlyle Group, der forventer at indvie den første boligbebyggelse i 2012.

- Grønttorvets grund er et af de mest spændende udviklingsområder i København, fordi grunden ligger tæt på centrum, og fordi vi kan skabe en helt ny og sammenhængende bydel. Det er afgørende for os, at det sker via en tæt dialog med lokalområdet, visionære fagfolk og Københavns kommune, siger adm. direktør i Hoffmann Ejendomme, Gert Olsen som er talsmand for køberkonsortiet.

Idéudviklingsprocessen indledes i efteråret 2007, og vil blive styret af Juul/Frost Arkitekter.

Den samlede anlægsinvestering i projektet bliver på 6 til 8 mia.kr

Selve overtagelsen af den 16 hektar store markedsplads forventes at ske omkring årsskiftet 2010-11, hvor Grønttorvet flytter til et nyt fødevare- og blomstertorv i Høje Taastrup Transport Center.

Baggrunden for udflytningen af Grøntorvet er udsigten til omkostningskrævende investeringer og risikoen for, at fremtidige miljøzoner i København vil umuliggøre tung lastbiltrafik i Valby.

Salgsaftalen er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i Grønttorvet København s.m.b.a. i slutningen af juni.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden