spacer
Byggeriet råber på effektivitet

Ineffektivitet i nybyggeri tærer på ansatte i byggebranchen, viser ny undersøgelse

Det kan være svært at holde styr på processerne i dansk byggeri, når projektstyringen udgøres af håndskrevne notater i uskøn kombination med egenudviklede regneark. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny undersøgelse af projektlederes arbejdsgange inden for byggeriet.

“Det er tankevækkende, at virksomhederne i byggebranchen, hvis indtjening i den grad er eksponeret for tab hvis blot enkelte af deres projekter går skævt, ikke gør mere for at understøtte deres kernekompetencer ved at anvende integrerede projektstyringsløsninger, der virkelig understøtter deres projektvirksomhed. De store budgetoverskridelser som følge af utilstrækkelige projektstyringsværktøjer burde ret beset have været fortid i dansk byggeri – mulighederne er der jo,” siger Anders Mortensen, der er direktør for Mandator Danmark A/S, der producerer et rendyrket branchefokuseret projektstyringsværktøj til byggebranchen.

De adspurgte projektledere skal, ifølge undersøgelsen, holde styr på nybyggerier til både private og erhverv for op mod 150 millioner kroner per projekt. I gennemsnit bliver der ændret i projektet hele 71 gange per byggeri, hvilket lægger et stort pres på projektlederne.

“Når langt de fleste af projektlederne benytter en hjemmelavet blanding af håndskrevne notater, en række regneark sammen med forskellige databaser, er det ikke så sært, at op mod 200 aftalesedler i løbet af et byggeprojekt ofte får budgetterne til at skride - projektændringerne kommer i stedet ind i processen som en hund i et spil kegler,” siger Anders Mortensen, direktør for Mandator Danmark A/S.

Hver anden i undersøgelsen vurderer da også deres nuværende projektstyringsmetoder til at være ineffektive, og projektlederne peger selv på nødvendigheden af effektive værktøjer samt mere uddannelse inden for projektstyring for bedre at kunne udføre deres jobs. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden