spacer


Hvid beton i vækst

Stigende anvendelse af hvid beton giver fremgang for elementproducenter

Anvendelsen af hvid beton er blevet stadig mere udbredt de senere år. Det opleves blandt andet i Ørestad City, hvor mange af de store boligblokke opføres af sandwichelementer med hvide betonforplader.

Hvid beton anvendes også i pladsstøbte konstruktioner. Det ses for eksempel på de nye Ringbane-stationer omkring København, hvor hvid beton er med til at skabe en lys og venlig stemning.

Og også uden for Hovedstaden opleves fremgangen for den hvide beton.

- Tendensen er helt klar. Hvid beton bliver brugt mere og mere, og for eksempel skal vi i de kommende måneder levere hvide betonelementer til Heden & Fjordens nye landbrugscenter i Herning. I den forbindelse har vi et tæt samarbejde med Aalborg Portland, der leverer cement til den hvide beton, fortæller direktør Henrik Johannesen fra Midtjydsk Betonvare- & Elementfabrik.

- Sidste år mere end fordoblede vi resultatet før skat i forhold til 2005, og med en stigende efterspørgsel ser vi frem til endnu et godt år. Resultaterne viser, at vi har valgt rigtigt ved at sætte det gode håndværk i højsædet. Ordreproduktion er selvfølgelig også lidt lettere, når ordrebeholdningen er god, fortsætter Henrik Johannesen.

Det nye domicil for Heden & Fjorden er tegnet af den anerkendte amerikanske arkitekt Steven Holl, som har vundet konkurrencen om at tegne Kunstens Hus i Herning i samme område som det ny landbrugscenter.

- Formen af elementerne danner en såkaldt greco-bort, hvilket skaber liv i den hvide betonfacade. Derudover var det vigtigt for arkitekten at vi kunne støbe i hvid beton, så byggeriet falder ind i områdets øvrige arkitektur, forklarer Henrik Johannesen.

Byggeriet af det nye landbrugscenter blev påbegyndt i februar måned og forventes færdigt i løbet af december 2007.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden