spacer


Plejecenter ved åen

Naturskøn beliggenhed og historiske huse har givet form til Kongebrocenteret

I Christiansfeld er det nye Kongebrocenteret netop åbent med 28 plejeboliger samt et dag- og aktivitetscenter. Byggeriet er karakteriseret ved en flot placering med kig over engene ved Taps Å.

For at få det optimale ud af de smukke omgivelser er byggeriet opdelt i fire arme, der strækker sig ned mod åen.

- På den måde har vi åbnet byggeriet, og ved at placere fællesrummene centralt i forhold til boliggrupperne, får flest muligt adgang til et kig ud over landskabet gennem de store vinduespartier i sydfacaden på mellembygningerne,« forklarer arkitekt Arne Sø Kristensen fra C.F. Møller i Vejle, der har stået for den arkitektoniske udformning.

Den vandnære beliggenhed har også været en særlig udfordring ved opførelsen af plejecenteret.

- Centret er bygget omkring 40 meter fra åen og lige op ad åfredningslinjen. I perioder med kraftig regn er åen gået over sine bredder og har flere gange været næsten oppe ved stien syd for byggeriet. Derfor var det nødvendigt at lave en lokal grundvandssænkning ved alle fire bygninger, inden vi støbte fundament, forklarer salgschef Jan Hollænder fra MT Højgaard i Fredericia.

Kongebrocenteret er udformet, så bygningerne harmonerer med de 200 år gamle huse i Christiansfelds historiske centrum. Hver fløj er muret op i lyse, sandfarvede mursten og med lærketræspartier af brede brædder i gavlene, som det kendes fra de gamle Christiansfeld-huse.

- Foto: Martin Busborg.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden