spacer
Træhusbyer hjælpes i gang af konference

Vejle er fredag den 11. maj vært for en nordisk træbykonference, der gerne skal munde ud i flere træhusbyggerier

De syv byer Vejle, Skagen/Frederikshavn, Växjö i Sverige, Trondheim i Norge, Karleby og Oulo i Finland samt islandske Egilsstadir er alle med i projektet ’Nordiske Træbyer’, og alle byerne stiller med repræsentanter og oplægsholdere til konferencen.

Programmet vil byde på indlæg om træhusbyggerier, hvor blandt andre arkitekter vil fortælle om træhusarkitektur, der også kan være moderne! Desuden vil flere repræsentanter fra den offentlige forvaltning i diverse nordiske træbydele fortælle om hvert deres projekt.

Formålet med samarbejdet mellem byerne er at skabe tæt samarbejde både politisk og administrativt i de syv byer for at sikre en bred opbakning til byggeri i træ, og at formidle den bedste byggepraksis med træanvendelse indenfor byplanlægning, samarbejdsformer, projektering, planlægning og logistik.

Mere samarbejde
Derudover er håbet at skabe mindst ét innovativt demonstrations-træbyggeri i hver af de deltagende byer, ligesom man ønsker at fremme de offentlig-private partnerskaber mellem kommunerne som myndighed og bygherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører som udførende.

Også netværkssamarbejdet mellem universiteter og træforskningscentre ønsker fremmet.

Konferencen, der er gratis, begynder klokken 9, slutter kl. 13, og finder sted på Musikteatret Vejle (Backstage indgang), Vedelsgade 25 i Vejle.

-los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden