spacer


Mangfoldige byrum

Rammerne for bylivet i Ørestad Syd afgjort i konkurrence

Det bliver GHB landskabsarkitekter og Bystrup Arkitekter, der bliver ansvarlige for udformningen af rammerne for bylivet i den fremspirende Ørestad Syd.

De to firmaer løb med første præmierne i den tvedelte konkurrence om både en helhedsplan for bydelens tre nord-sydgående byrum og forslag til indretning og aktiviteter på de syv pladser, der var omfattet af konkurrencen.

GHB landskabsarkitekter modtog førstepræmien på 350.000 kr. for den samlede plan, mens 200.000 kr. blev givet til Bystrup Arkitekter for udformningen af Hovedpladsen og Solnedgangsplads Nord.

Desuden blev der uddelt en 2. præmie på 150.000 kr. til Kristine Jensens Tegnestue i samarbejde Steen Høyer, og et indkøb på 50.000 kr. til landskabsarkitekt Lisbeth Westergaard.

- Vi havde høje forventninger til konkurrencen, men jeg havde ikke turdet håbe på så mange kreative og sprudlende forslag. Niveauet har været højt, og de to førstepræmieforslag vil helt klart være med til at opfylde vores vision om det mangfoldige byliv, der i de kommende år vil myldre frem i Ørestad Syd, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Ørestadsselskabet.

Alle konkurrenceforslagene vil være udstillet i KLP-husets foyer i perioden 26. april til 9. maj 2007, hverdage fra kl. 8 til 16.30, i stueetagen på Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S.

- Illustation: GHB landskabsarkitekter.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden