spacer


Rutinerede skolebyggere

OPP-team fra Vildbjerg Skole i Herning bygger videre i Horsens

Det blev et team med MT Højgaard og KHR arkitekter, der kommer til at stå for opførelsen af den nye Vestbyskole i Horsens.

De to parter var også involveret i byggeriet af den meget omtalte Vildbjerg Skole ved Herning, der var Danmarks første OPP-projekt.

Selvom skolen i Horsens ikke udføres som et OPP-projekt men i totalentreprise, er det flere ligheder mellem byggerierne. For begge projekter gælder det på én gang om at skabe en klar opdeling af skolen i tre aldersgrupper og samtidig opnå sammenhæng mellem alle elever.

- Vi har udformet Vestbyskolen med tre hovedafdelinger, der mødes i skolens centrum. På den måde kan eleverne fra 0.-3., 4.-6. og 7.-9. klasse have deres dagligdag sammen med jævnaldrende. I hvert ben er der klasse- og faglokaler samt arealer, hvor fællesskab, leg og samvær kan udfolde sig. Hver afdeling har desuden sit eget areal til udendørs aktiviteter, fortæller arkitekt Tone Kjellevik Gundersen, KHR arkitekter, om Vestbyskolens idé.

Skolen bliver udstyret med den nyeste teknologi med internet, pc’er og intelligente tavler, hvor notater kan overføres til elevernes pc’er.

Første spadestik tages sidst på sommeren, og skolen vil være færdig i maj 2009.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden