spacer
Byggesektoren i højeste gear46.100 flere ansatte er der ansat i byggeriet i forhold til 1. kvartal 2006


Håndværksrådets beregninger svarer stigningen i antallet af ansatte til en ekstra byggeaktivitet på 13 milliarder kroner i 1. kvartal.

- Det er en fuldstændig vanvittig aktivitetsstigning, som de nye tal fra Danmarks Statistik viser. Vi havde i branchen forventet, at det ville blive et godt 1.kvartal, da vi jo stort set ikke har haft nogen vinter, men at aktiviteten er så høj overgår mine vildeste forventninger. Med den kraftige vækst i beskæftigelsen har der været flere ansatte i byggesektoren i løbet af vinteren end hen over den ellers rekordtravle sommer i 2006. Jeg tror, at det aldrig før i historien er sket, at byggeaktiviteten har været højere om vinteren end om sommeren, da sne og frost som regel forhindrer mange byggeopgaver i at blive udført, siger Håndværksrådets cheføkonom Jakob Brandt

Det er især reparations- og vedligeholdelsesmarkedet, der har oplevet en voldsom vækst i starten af året. Danskerne har vedligeholdt deres ejendomme for små 10 milliarder kroner ekstra i 1. kvartal 2007, hvilket er en stigning på 50% i forhold til samme kvartal sidste år.

- At boligreparationerne stiger så kraftigt kommer bag på os, da vi fra realkreditinstitutterne har hørt, at antallet af tillægslån er styrtdykket, men de gode konjunkturer og den lave ledighed har givet familierne så stort et økonomiske råderum i privatøkonomien, at boligforbedringer åbenbart kan betales uden låneoptagning, siger Jakob Brandt.

-sbo

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden