spacer


Dorte Mandrup får Nykredits Arkitekturpris

Skandinaviens største arkitekturpris gives for personlig, innovativ og feminin tilgang til byggeopgaverne

Det blev arkitekten bag nyskabende byggerier som Idræts- og kulturhuset i Holmbladsgade på Amager og ungdomsboligerne i Jægersborg Vandtårn, der løb med dette års Nykredits Arkitekturpris.

Dorte Mandrup Poulsen er hendes navn, der indenfor de seneste år har fornyet dansk arkitektur på mange fronter.

- Dorte Mandrup-Poulsens projekter er kendetegnede ved en stor kunstnerisk indlevelse og en både poetisk og innovativ tilgang til opgaveløsningen. Den personlighed og femininitet, hendes projekter afspejler, er unik både i dansk og international sammenhæng, og det er velfortjent, at hun allerede nu nyder international anerkendelse, siger arkitekt MAA Kim Holst Jensen, formand for Nykredits Arkitekturprisudvalg.

Nykredits Arkitekturpris er på 300.000 kr., og Skandinaviens største.

Nykredit Motivationspris på 50.000 kr. går til Dan Stubbergaard, som er partner i tegnestuen Cobe med kontor i København og Berlin.

- Tegnestuen Cobe har trods sin korte levetid på kun to år fået en synlig position på arkitekturscenen. Det er en ung og meget lovende tegnestue, som vi gerne vil motivere til at fortsætte arbejdet med nye indgangsvinkler til arkitektfaget, bymiljøets ressourcer og moderne samarbejdsformer, siger Kim Holst Jensen.

Endnu står ingen projekter fra Cobes hånd færdige, men snart kan vi se en villa i København, et bolig- og byrumsprojekt i Vejle og en byplan for den kinesiske storby Chongqing.

Prisudvalget i Nykredits Fond består udover Kim Holst Jensen af Kent Martinussen direktør i Dansk Arkitektur Center og Carsten E. Holgaard fra Holgaard Arkitekter.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden