spacer
Fremtidshuset villAlive fremvises på BYG '07

Der er temaer, hands on, kig ind i fremtiden, råd og indlæg fra eksperter på BYG ’07, der har flere nye tiltag

17.-20. april er der dømt byggefagmesse i Herning. I mellemåret mellem Fredericias Byggeri-messer vil BYG ’07 tilkæmpe sig en plads på et marked, der allerede ombejler den attraktive og succesfulde byggebranche.

BYG ’07 skal bygge videre på de erfaringer, som arrangørerne har om byggebranchen fra HI Byggeri & Håndværk, der senest blev holdt i netop Herning i 2004, men der vil også være flere nye tiltag i forhold til tidligere byggemesser.

Fremtidens hus
Pr. 20. marts er 142 udstillere tilmeldt for at være med til at kræse om de besøgende, vise dem det nyeste nye, inspirere dem og lade dem føle på byggematerialer og værktøj.

- Mange af udstillerne benytter messen til at præsentere nyheder. Og da vi samtidig kan byde på spændende temaudstillinger og Fremtidens Hus, villAlive, opbygget i fuld størrelse, kan vi give såvel det projekterende led som håndværksmestre, ledere i byggeriet og håndværkerne en oplevelse, de ikke tidligere har kunnet få på en dansk byggefagmesse, siger projektchef Lars Jespersen fra Messecenter Herning blandt andet.

Fremtidens hus 1:1
Fremtidshuset villAlive har været længe undervejs, og vil i fuld størrelse vise, hvordan man beklæder, indretter, isolerer, udstyrer og i det hele taget finder alternative løsninger til det anderledes hus, der slet ikke har nogle lige flader og er bygget op af fire ellipser, der tilsammen danner fem rum.

Foreløbige erfaringer
Ud over fremtidens hus er der yderligere to specialudstillinger. På iværksættertorvet kan alle iværksættere få gratis rådgivning og inspiration, og Det Digitale Byggeri (DDB) er ikke til at komme uden om i 2007. Implementeringsnetværket for DDB er derfor til stede for at rådgive, vejlede og videregive de foreløbige erfaringer med DDB.

- Vi er nu i opstartfasen på en lang proces, som involverer bygherrer, arkitekter, ingeniører, udførende, driftsherrer og materialeindustrien. Vi ser derfor frem til på BYG '07 at informere om de praktiske erfaringer hidtil. Det sker på Speakers Corner, hvor der hver dag under messen bliver tre ekspertindlæg. Samtidig byder vi messegæsterne inden for i Den Digitale Skurvogn, hvor der er mulighed for at arbejde med tingene i praksis, siger projektleder i Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri, Jørn Jensen.

Tema og værktøj
Messen byder også på tre faglige temaudstillinger over emnerne den aktive tagflade, den skulpturelle facade og vådrum som en designudfordring, der henvender sig til både rådgivere og de udførende. Temaudstillingerne sætter fokus på helheder, sammenhænge og løsninger, planlægges i samarbejde med rådgiver- og konstruktionsteams og opbygges i fuld størrelse.

I Power Tool Street viser udstillerne ikke bare deres nyeste elektriske værktøjer frem - der er også muligheder for selv at afprøve, hvordan værktøjet fungerer og ligger i hånden.
-los

Hvor og hvornår
BYG ’07 foregår i Messecenter Herning i dagene fra den 17.-20. april. Åbent alle dage kl. 9-17.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden