spacer
Tre dage i byggeriets tegn

Bella Center i København lægger i disse dage gulv til den nye ScandBuild-messe, der skal inspirere, underholde og vise det nye

Efter mange års fravær er der igen byggefagmesse i København. Bag messen står svenske Sydexpo, der de sidste 35 år har afholdt fag- og publikumsmesser indenfor områder som eksempelvis motor, jord- og skovbrug, mode, transport og logistik samt byggeri, og netop erfaringen og placeringen af messen i den byggetravle Øresundsregion er formentlig medvirkende til, at over 250 udstillere fra hele Norden og Tyskland har meldt sig klar til tre dages messe, der afholdes den 17.-19. april i Bella Center i København.

Travl region
’En mødeplads for hele branchen’ har messens projektleder Hans-Erik Kristensson tidligere kaldt ScandBuild, og datoerne for de kommende to messer i 2009 og 2011 er allerede fastlagt. ScandBuild er med andre ord kommet for at blive, og det er der en god grund til.

En opgørelse over Skandinaviens tre største byggeregioner, leveret af RBI/Byggfakta og Lars Axling Marknadsinfo, viser, at 20% af de byggeprojekter større end én million svenske kroner (SEK), der blev påbegyndte i Sverige, Norge, Finland og Danmark i 2005, blev bygget i Øresundsregionen, der dækker Sjælland med københavnsområdet samt Skåne. Og udviklingen forventes at fortsætte.

- Det skandinaviske byggemarked er varmt lige nu, hvilket gør, at mange store nationale og internationale virksomheder har en naturlig interesse i at være synlige netop her. Disse virksomheder har længe ønsket sig en skandinavisk byggemesse. Og særlig interessant er det naturligvis for dem, at messen vil finde sted i den region, hvor der bliver bygget mest, siger Hans-Erik Kristensson.

Inspiration og nye ideer
Messen er bygget op om selve fagmessen, hvor byggebranchens leverandører viser ikke blot deres byggematerialer, værktøj, maskiner, vvs og ventilation, men også hvordan man gør, nye teknikker, metoder og regler.

Derudover er ScandBuild tænkt som et mødested for byggebranchen, hvor man kan komme og få inspiration og nye ideer, hvad enten man er arkitekt eller udførende, og alle tre dage er scenen optaget af spændende foredragsholdere, der repræsenterer det nye, det innovative og det aktuelle indenfor flere grene af byggebranchen.

For eksempel kan man opleve de tre arkitekter, danske Lone Wiggers fra arkitektfirmaet CF Møller samt Gert Wingårdh og Tom Holtmann, der hver især er med til at sætte deres præg på den nye arkitektur med prisvindende byggerier. Også 3D-projektering i praksis, industrielt byggeri, moderne træbyggerier samt en bred vifte af oplæg om digitalt byggeri er emner, der skal oplyse og inspirere.

Digitalt og industrielt
På messen er der tema omkring henholdsvis digitalt og industrielt byggeri. Digitalt byggeri fordi Danmark allerede kan drage fordel af praktiske erfaringer, som de øvrige nordiske lande er interesserede i, og industrielt byggeri fordi de højere krav om at bygge billigere, hurtigere og med højere kvalitet end tidligere kræver vidensdeling.

Ud over det omsiggribende sceneprogram vil der være to konferencer om industrielt byggeri, samt forskellige specialudstillinger der for eksempel viser et koncepthus bygget med nye teknikker og ditto materialer.
-los

Hvor og hvornår:
ScandBuild finder sted i Bella Center den 17.-19. april. Åbningstider tirsdag og torsdag 9-17, onsdag kl. 9-19.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden