spacer


Århus højhus i dansk-hollandsk design

3XN og UN Studio skal udforme højtragende vartegn på Århus Havn

Af Niels Nielsen

Det bliver teamet Light*House med danske 3XNielsen og holllandske UN Studio, der skal udforme den mest spektakulære del af den nye bydel på Århus Havn.

De dansk-hollandske arkitekter har foreslået en bydel med bølgende hvide facade, der kulminerer i et storslået højhus yderst på molen.

Det ekspressive facadeudtryk er et kendetegn for UN Studio, der selvom firmaet med Ben van Berkel i spidsen ikke er så kendte herhjemme, har gjort sig bemærket internationalt med en computer- og barok-inspireret arkitektur senest i det nye Mercedes-museum i Stuttgart. Et udtryk 3XN også har eksperimenteret med blandt andet i vinder-projektet til Museum of Liverpool.

Havnebydelen kommer til at bestå af både private ejerboliger og almene lejeboliger, hvor Keops står for salget af ejerdelen, mens boligforeningerne AAB og Ringgården står for lejeboligerne.

Yderligere to rådgivere i vinderprojektet er Gehl Architects, der er specialister i bymiljø, og Grontmij | Carl Bro som er rådgivende ingeniør.

Den anden del af havneprojektet blev vundet af konsortiet Z-Huset bestående af Dorte Mandrup Arkitekter og de århusianske ejendomsselskaber, Marselis Ejendomme og Søgaard Ejendomme. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden