spacer


Aalborg universitetsby får nyt kollegium

De 108 kollegieboliger vil stå klar til indflytning i slutningen af 2007. 1.500 studerende står på venteliste

Det er Kuben, der står bag kollegiebyggeriet med navnet Nobel Kollegiet, der betyder 108 flere kollegieboliger i Aalborgs universitetsby, der ligger i umiddelbar nærhed af Aalborg Universitet (AAU).

De studerende har været taget med på råd omkring byggeriet, så der vil være eget bad og køkken til hver lejlighed, og også valget af den 10.000 m2 store grund på Myrdalstrædet i Aalborg Øst tæt ved universitetet, har baggrund i de studerendes ønsker.

- AAUs undersøgelser viser, at de studerende helst vil bo i Aalborg centrum eller i universitetsbyen. Hvis vi bygger i centrum, er det meget svært at holde priserne nede på et studievenligt niveau, og derfor har vi placeret Nobel Kollegiet tæt ved AAU, forklarer Henning Hjorth Jensen, der er ulønnet formand for bestyrelsen i Nobel Kollegiet samt tre andre kollegier i Aalborg.

Stram økonomi
Nobel Kollegiet bygges med rygstøtte på 28,2 millioner kroner fra Socialministeriet, der stiller krav til blandt andet selve byggeriet, den senere drift, størrelsen på huslejen med mere. Det har betydet, at både Kuben og arkitekterne fra C.F. Møller har været nødt til at tænke i godt men billigt byggeri fra start af.

- Vi har taget udgangspunkt i at indrette funktionelle boliger med tilhørende ude- og fællesarealer og samtidig haft den stramme økonomi for øje, siger Trine Ivarsen, arkitekt maa i C. F. Møller.

Første spadestik til byggeriet tages i dag klokken 14.

- los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden