spacer


Cylindrisk videnskabsbygning

Det unge arkitektfirma NORD skal tegne 'Naturvidenskabernes Hus'

Det kommende Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro bliver en afklaret cylinderformet bygning, der indvendigt åbner sig med spændende skæve og kurvede rumlige oplevelser.

Det er resultatet af den netop afsluttede to-delte arkitektkonkurrence, hvor det unge københavnske arkitektfirma NORD blev valgt som vinder.

- I never teach my pupils; I only attempt to provide the conditions in which they can learn, sagde fysikeren Albert Einstein.

Udtalelsen er blevet et motto for Naturvidenskabernes Hus, der skal være et sted, som giver lyst og mulighed for at lære.

I forlængelse af Albert Einsteins ord har arkitektkonkurrencen derfor haft som målsætning at finde frem til de spektakulære og dermed inspirerende arkitektoniske rammer, som kan være med til at understøtte husets formål.

Naturvidenskabernes Hus opføres med støtte fra blandt andet Viborg Kommune, Grundfos og Realdania.

- nn

- Illustration: NORD Arkitekter.



 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden