spacer


Fokus på miljøvenlige havemøbler

Bauhaus starter samarbejde med FSC omkring havemøbler, der sikrer, at træet kommer fra bæredygtigt skovet træ

Forest Stewardship Council (FSC) har indledt et samarbejde med byggevarekæden Bauhaus, der fra og med påske vil sælge havemøbler, der er produceret af hårdttræ, der med garanti stammer fra bæredygtige skovarealer.

FSC-mærket garanterer forbrugeren, at træet, der er brugt til havemøblerne, stammer fra skove, hvor der ikke fældes mere træ, end der vokser op i skoven hvert år. FSC-mærket garanterer også, at arbejderne i skovene får løn, uddannes og bruger sikkerhedsudstyr, samt at lokalområdet får en del af indtægten fra salget af træet.

- Vi oplever i stigende grad ude i vores varehuse, at forbrugerne lægger vægt på miljøet. Samtidig har vi som en af landets største byggemarkedskæder et ansvar for at tilbyde kunderne træprodukter af bæredygtigt træ. Derfor har vi etableret det nye samarbejde, som vi forventer os meget af, siger produktchef Steen Buch fra Bauhaus Danmark.

Ikke nok certificeret træ
Bauhaus har et ønske om, at samtlige hårdttræsvarer i kædens butikker med tiden skal være FSC-certificeret, og dermed er havemøbler kun det første skridt mod en mere miljørigtig handel med træ.

- Lige nu er det desværre ikke muligt at få FSC-certificeret træ nok til hele vores sortiment, så på nogle områder er vi nødt til at benytte andre former for miljøvenligt træ fra plantager. Men efterhånden som FSC-mærkningen vokser, er det et af vores mål at føre certificeret træ i flere produktkategorier, siger Steen Buch.

Socialt ansvar
Hos FSC Danmark glæder man sig over, at Bauhaus som den første byggevarekæde engagerer sig i kampen mod skovdød, ligesom i øvrigt også Coop og Jysk gør.

- Det er dejligt, når en stor kæde som Bauhaus påtager sig et socialt ansvar. De virksomheder, der samarbejder med FSC, forpligter sig til at gøre noget aktivt for bæredygtigt brug af verdens skove, så de mener det alvorligt, siger kommunikationsansvarlig Loa Dalgaard Worm, FSC Danmark.

Kampagnen begynder i påsken i Bauhaus 12 varehuse, hvor kunderne vil få informationer om FSC og bæredygtigt træ via bannere.

-los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden