spacer
Ingen metrostation til ny Carlsberg-bydel

Den nye bydel på Carlsbergs nuværende arealer i Valby får ikke en metrostation, som man ellers havde håbet på

En undersøgelse, lavet på foranledning af Carlsberg, viser, at endnu en station på den kommende Metro-cityring vil forøge anlægsudgifterne med cirka 900 millioner kroner, og at driftsudgifterne fra en ny station vil overstige de forventede ekstraindtægter fra de nye passagerer, der kommer til at bebo, arbejde i eller benytte den nye bydel.

- Undersøgelsen har vendt hver en sten, og konklusionen er, at tingene ikke hænger sammen økonomisk, siger Lars Holten Petersen, direktør i Carlsberg Ejendomme, og fortsætter:

- Vores ide med en ekstra metrostation var tænkt som et positivt bidrag til metrosystemet i København. Men undersøgelsen viser, at den ekstra station vil påvirke driften af den nye Metro-cityring negativt, og så giver det naturligvis ingen mening at fortsætte med projektet, konkluderer Lars Holten Petersen.

Carlsberg vil sammen med Københavns Kommune fortsat arbejde på, at den kollektive trafikbetjening for den nye bydel bliver bedst muligt, og Carlsberg forventer derfor øget fokus på mulighederne for at modernisere og opgradere den nærliggende Enghave Station.

-los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden