spacer


DR Byens drivhus

Grønne haverum bag abstrakt glasfacade indpasser administrationsbygning i helhedsplan

Af Niels Nielsen

Naboskabet til Jean Nouvels koncerthus har været afgørende for det arkitektoniske udtryk på DR Byens Segment 3, hvor Danmarks Radios tekniske og administrative personale har adresse.

Facaden tegnes af et repeterende mønster af klinkstillede glaslameller på alle fire sider, der spiller sammen med det koboltblå koncerthus’ tilsvarende abstrakte facadeudtryk.

På samme måde arbejdes med en dobbelt facadekonstruktion, hvor indskæringer til grønne haverum i den kubiske bygningskrop skaber et levende modspil til daglig beskuelse og indtræk for frisk luft til naturlig ventilation af de åbne kontoretager.

Segment 3 ligger i det nordvestlige hjørne af DR Byens firdelte, kvadratiske helhedsplan. Og det arkitektoniske samspil med Koncerthuset vil efter indvielsen i 2008 hver dag kunne opleves af de tusindvis af passagerer, der passerer forbi på Metroens højbane mod Vestamager.

Bag facaden
På bygningens vestfacade opleves også Segments 3’s karakteristiske dobbelte facadekonstruktion, der er udnyttet til indskæringer af indre grønne haverum i mellemrummet mellem den yderste og inderste glasfacade.

Den yderste glasfacade er åben og uisoleret, mens bygningens egentlige klimaskærm ligger bagved i form af en traditionel glasfacade med termoruder og oplukkelige partier.

Set udefra er gårdhaverne et dekorativt og levende modspil til kontorhusets stramme, kubiske udtryk. Beplantningen bliver forskellige græssorter samt træer som magnolia og mirabel, der i deres blomstrende perioder tydeligt vil markere årstidens skift i husets interiør og facade.

Samtidig er integrationen af gårdhaverne en historisk reference til Radiohuset på Rosenørns Allé på Frederiksberg, hvor det grønne element også er nærværende i form af en stor udendørs taghave midt i bygningskomplekset.

Det er arkitektfirmaet Gottlieb & Paludan i samarbejde med Nobel Arkitekter, der har udformet og været totalrådgiver på DR Byens adminstrationsbygning med Rambøll som ingeniør. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden