spacer


Foster-højhuse også i Ørestad

Sjælsø Gruppen har hyret engelsk superarkitekt til at tegne erhvervskvarter i Ørestad City Syd

Først var det et nyt elefanthus i Københavns Zoologiske Have. Så var det et højhus-hotel i Tivoli.

Og nu hele tre højhuse på 85 meter i Ørestad City Syd med kontorer og hotel med 250 værelser, 130 hotellejligheder, mødefaciliteter, restauranter, caféer, fitness center og butikker.

Den engelske arkitekt Sir Norman Foster er på kort tid blevet den mest populære udenlandske arkitekt i Danmark.

Det er Sjælsø Gruppen, der har hyret Norman Foster til Ørestadsprojektet, der tidligere har været annonceret som et dansk World Trade Center med Kim Utzon som arkitekt.

Det nye projekt har fået betegnelsen Copenhagen Towers, og Norman Fosters danske samarbejdspartner bliver Dissing+Weitling.

Sjælsø Gruppen købte i marts 2006 129.000 etagemeter byggeret til et erhvervsbyggeri lige syd for Øresundsmotorvejen i Ørestad.

Med valget af Foster + Partners som arkitekt, er der således lagt op til en hård kamp om investorernes gunst i det velbeliggende Ørestad City, hvor NCC på modsatte side af motorvejen har engageret den ikke mindre berømte Daniel Liebeskind som arkitekt til et nyt erhvervskvarter.

Først om kort tid offentliggøres de konkrete planer for Copenhagen Towers, men allerede nu er der politisk opbakning til projektet.

- Copenhagen Towers bliver vigtigt for udviklingen af hele Øresundsregionen. Der vil skabes mange nye arbejdspladser, og placeringen mellem lufthavnen og Øresundsbron på den ene side og København på den anden er ideel for internationale virksomheder. Og så er det jo kun glædeligt, at det endnu en-gang er lykkedes en bygherre at tiltrække et af verdens mest berømte arki-tektfirmaer, Foster + Partners til at arbejde i Ørestad, siger Ritt Bjerregaard i en pressemeddelse.




 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden