spacer
Gaveregn fra Realdania

Sidste år uddeltes 3,4 mia.kr. til det byggede miljø

Af Niels Nielsen

Her på sitet har det seneste år budt på en jævn strøm af nyheder fra Realdania om støtte til projekter med relation til byggeriet.

Alt i alt uddelte Foreningen imponerende 3.4 mia.kr., fremgår det af årsregnskabet. Det er 1,2 mia.kr. mere end i 2005 og betegnes som 'ekstraordinært højt'.

Ved udgangen af 2006 støtter Realdania 309 projekter, fordelt på 54 flagskibsprojekter og 255 almindelige projekter. Blandt de mest kendte er projektet til Musikkens Hus i Nordjylland og senest udviklingen af eksperimentel boligbyggeri på Christiania.

Til gengæld var årets investeringsafkast af Foreningens formue fra salget af Realkredit Danmark til Danske Bank faldet med 2,3 mia.kr. i forhold til 2005.
Fra 6,9 mia.kr. i 2005 til 4,6 mia.kr. i 2006.

Årets regnskabsmæssige resultat blev på ca. 2 mia. kr. efter skat mod 5.5 mia. kr. i 2005, hvilket anses for tilfredsstillende. Egenkapitalen udgør herefter 31.8 mia. kr.

For første gang udgiver Realdania i år både en Årsrapport og et Årsmagasin. Magasinet fortæller gennem interviews, temaartikler og reportager om den mangfoldighed af aktiviteter, som Realdania er engageret i med det formål at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden