spacer
Materialepriser helt i topPrisstigningen på byggematerialer når nye højder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. 4. kvartal sætter rekord


Den rekordstore prisstigning på byggematerialer i 3. kvartal overgås i 4. kvartal 2006. Materialeomkostningerne ved nybyggeri af boliger steg hele 6,9% i forhold til samme kvartal sidste år. Det samlede indeks for byggeomkostningerne steg med 5,8%. Byggeomkostningerne består foruden materialeomkostningerne af arbejdsomkostningerne, der voksede 3,5%.

Der er stor forskel på prisstigninger fra branche til branche. Således topper betonelementer listen med en prisstigning på hele 14,7% i forhold til 4. kvartal i 2005. Materialepriserne for elarbejde følger godt efter med prisstigninger på 11,8% i forhold til 2005. I den mere beskedne afdeling kan materialer til malerarbejdet notere en prisstigning på 1% i forhold til året før.

Byggeomkostningsindekset belyser udviklingen i omkostningerne ved at bygge en bolig og anvendes bl.a. til at prisregulere byggekontrakter.

Sammenlignet med 3. kvartal steg det samlede indeks med 1,1%. I samme periode steg materialerne og arbejdsomkostningerne med hhv. 1,5 og 0,3%.

Byggeomkostningsindeksene for enfamiliehuse og etageboliger steg i 4. kvartal 2006 hhv. 5,7% og 6,2% i forhold til 4. kvartal sidste år.

-sbo

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden