spacer
Blokade mod Nova Bau - igenOnsdag er der blokade i København. Det er byggefagsfagforeningerne som har et ondt øje til polske Nova Bau


- Vores tålmodighed er ved at slippe op. Vi er godt trætte af, at firmaer som Nova-Bau uhindret for lov til at fortsætte sine aktiviteter her i landet. Det, de laver, kan i bedste fald betegnes som aftalefusk, siger Claus von Elling,
Træ-Industri-Byg, København.

Det polske byggefirma Nova-Bau har arbejdet i Danmark godt to år. I hver eneste byggesag, firmaet har været indblandet i, er historien ifølge fagforeningerne den samme: Ingen overenskomst, polske håndværkere til 12 kroner i timen, manglende løn eller slet ingen, elendige arbejdsforhold på kant med arbejdsmiljøreglerne og kummerlige boligforhold.

Nova-Bau har fra starten nægtet at tegne overenskomst og har været sympatikonfliktramt siden foråret 2005. Nova-Bau arbejder for tiden på fem adresser i Storkøbenhavn og har cirka 50 polske håndværkere ansat i hovedstadsområdet.

- Vi har en faglig konflikt mod virksomheden kørende, og den fortsætter vi, indtil vi har fået en overenskomst. Men vi synes mildt sagt, at det er upassende, at regeringen og beskæftigelsesministeren stiltiende accepterer firmaer af denne type, og slet ikke forsøger at gribe ind, siger Claus von Elling.

-sbo
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden