spacer


Rekordomsætning i vinduesbranchen


Trods stor efterspørgsel på vinduer i Danmark, stiger eksporten endnu mere


Den danske produktion af vinduer og yderdøre i 2006 målt i styk antal, steg med 17% til hjemmemarkedet og 23,5% på eksportmarkederne, fastslår VinduesIndustrien.

Brancheforeningens medlemmer har haft en omsætningsfremgang på knap 20,7% til 5,5 milliarder kroner, og eksporten udgør heraf nu knap 21,5% af den samlede omsætning, svarende til 981 millioner kroner.

- Branchen har udbygget produktionskapaciteten, både herhjemme og i udlandet, som betyder, at man kan følge med den øgede efterspørgsel i Danmark og samtidig været i stand til at øge eksportandelen, siger Branchedirektør Johny H. Jensen i VinduesIndustrien.

Leveringstiderne i branchen er stadig acceptable og mange producenter kan godt levere vinduer og yderdøre på 3-6 uger fra ordre.

Danske vinduer og yderdøre er i udlandet kendt for deres høje kvalitet og flotte finish, hvilket har gjort dem meget efterspurgte i Storbritannien og Irland, som nu aftager 79% af den samlede danske eksport. Den øvrige eksport går til Skandinavien og Tyskland.

VinduesIndustrien er en brancheforening for 70 vinduesfabrikanter, og branchen beskæftiger ca. 5500 ansatte.

-sbo

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden