spacer
Arkitekter mødes til faglig snakFyns største arkitektfirma, Creo Arkitekter, har taget initiativ til en ny faglig platform


Arkitektskolernes geografiske beliggenhed i Århus og København har i mange år betydet, at Fyn og omegn har manglet et fælles forum for arkitektfaglig debat. Nu har Fyns største arkitektvirksomhed, Creo Arkitekter A/S, taget initiativ til en række åbne arrangementer på tegnestuen i Odense, som skal være med til at skabe grobund for en øget debat og større faglighed i Region Syddanmark.

Selskabet mener at det er vigtigt at have et sted, hvor folk kan mødes for at få et fagligt input og diskutere udviklingen indenfor arkitektur. Alt for ofte fravælger folk at deltage i relevante arrangementer, fordi der skal lægges flere timers transport oveni. Med den rette geografiske placering i Odense centrum og som Fyns største tegnestue med 65 ansatte rummer Creo Arkitekter A/S muligheden for at danne en ny faglig platform.

- Ved at åbne dørene for samarbejdspartnere og andre interesserede giver det alle rig mulighed for at diskutere, hvor vi bevæger vi os hen - og hvordan vi hver især kan bidrage positivt til udviklingen, siger initiativtager og chefarkitekt Hans Toksvig Larsen.

Temaet ved det første arrangement var masterplaner og arkitekturpolitik. Professor og Arkitekt MAA Jan W. Hansen tog, som den første i rækken af foredragsholdere udgangspunkt i egne projekter og gjorde fremmødte politikere, arkitekter og interesserede fra andre faggrupper opmærksom på, hvor vigtigt det er at tage udgangspunkt i stedet, genius loci, og bygge videre derfra.

I foredraget understregede Jan W. Hansen, vigtigheden af at skelne mellem de enkelte elementers levetid og fastholde gamle værdier som et led i udviklingen.

- Et monument varer mere end 1000 år, profane boliger og bygninger måske nogle hundrede år, alt imens mennesker forfalder inden de er 100 år. Det samme kan man sige om funktioner - lidt provokerende kan man måske sige, at funktionerne ikke betyder så meget. Formen og bygningerne består, men funktionerne forgår. Det ene øjeblik er det en hestevogn, der kører i gaderne, det næste øjeblik en sporvogn, men hvis rammerne er i orden, så tilpasser funktionerne sig, i takt med at de udskiftes, mener Jan W. Hansen.

-sbo

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden