spacer
Malere skal være tilfredse i jobbetLav ledighed i malerfaget tvinger malervirksomhederne til at skabe bedre forhold for at beholde medarbejderne


Ledigheden i malerfaget er den laveste i årtier, og malervirksomhederne har derfor øget fokus på fastholdelse af medarbejderne. I en ny konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre svarer to ud af tre malervirksomheder at de i de sidste par år har haft øget fokus på fastholdelse af medarbejderne.

Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra 264 malervirksomheder med i alt knap 3.000 ansatte eller cirka 30% af det samlede malerfag i Danmark.

Virksomhederne giver først og fremmest de ansatte mere ansvar og mere fleksibilitet i arbejdstiden. Derimod er der mindre fokus på tryghed i ansættelsen og efteruddannelse. Flere frynsegoder og sociale aktiviteter i virksomheden er også instrumenter, der anvendes aktivt i fastholdelsen af de ansatte.

- Det er helt naturligt at virksomhederne har øget fokus på fastholdelsen af medarbejderne i en tid, hvor der er rift om arbejdskraften. Men vi kan også tydeligt registrere, at flere og flere af vores medlemmer finder ud af, at der er en god økonomi i at fastholde loyale medarbejdere både i op- og nedgangstider, siger Danske Malermestres direktør Ole Draborg.

Han mener, at der er en stigende forståelse for, at når man viser de ansatte tillid ved for eksempel at give dem mere ansvar og mulighed for at tilrettelægge deres eget arbejde, gengældes det af de ansatte i form af mindre sygefravær, større produktivitet og større ansvarsfølelse over for virksomheden.

- Det er min klare overbevisning, at den udvikling vil føre til, at mange i malerfaget om ganske få år være ansat funktionærlignende vilkår, siger Ole Draborg.

-sbo


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden