spacer
Læren fra mega-branden

En kæmpe røgsky kunne ses over Sydøstengland og eksplosioner kunne høres helt i Holland, da et benzin- og oliedepot futtede af i engelske Buncefield i december 2005. En olieterminal, lager og distributionscenter med pipelines til bl.a. lufthavnene Heathrow og Gatwick.

Branden varede i flere dage og kostede massive ødelæggelser. Ingen menneskeliv gik tabt, men 40 blev skadede og adskillige virksomheder blev hjemløse i et nærliggende erhvervskompleks, hvor 16.000 mennesker arbejdede dagligt.

Undersøgelsen viste, at branden sandsynligvis startede efter et benzinudslip, som skyldtes, at en lagertank var blevet overfyldt. Da benzindampene efterfølgende blev antændt, begyndte et ukontrollabelt brand- og eksplosionsforløb i det omfattende brændstofdepot.

Den 27. februar sætter Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut fokus på ulykken, og hvad danske virksomheder håndterer vi sikkerheden omkring olie- og brændstofhåndtering i Danmark.

Deltagere på tema-dagen vil kunne møde nogle af de engelske eksperter, der var med i slukningsarbejdet og efterfølgende kulegravede brandforløbet, samt danske brandeksperter fra Shell Raffinaderiet i Fredericia og Københavns Brandvæsen.

-mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden