spacer
BAT-kartel kræver en asbestplanBAT foreslår oprettelsen af et Dansk Asbest Register og en national handlingsplan for at fjerne al gammel asbest


Den sidste måneds afsløringer af den ene skandale efter den anden med asbest viser, at Danmark på ingen måde lever op til den handlingsplan for et asbestfrit Danmark, som blev debatteret i Folketinget i 1986, mener BAT-kartellet.

- I BAT mener vi, det er på høje tid at få gennemført en national handlingsplan for en fuldstændig fjernelse af al den asbest, der har været anvendt frem til asbestforbudet i 1986. Det er ikke mindst asbest i bygninger, der udgør en fare for beboere og brugere af asbestholdige bygninger. Indkapsling er blot en udsættelse af problemet. Løsningen er af fjerne al asbest fra vore omgivelser, siger foreningen.

Det er ikke en nem løsning og kan tage rigtig mange år. Men andre lande har allerede vedtaget sådanne planer. Vejen til at få fjernet asbesten er et fuldstændigt overblik over asbest i bygninger, mener kartellet. BAT foreslår derfor, at der oprettes et "Dansk Asbest Register" – med registrering af såvel eksisterende, uberørte asbestholdige installationer og asbestholdige bygningsdele, såvel som indkapslede eller forseglede asbestholdige installationer. Og en registrering af områder, hvor asbest tidligere er blevet fjernet.

BAT-kartellet mener, at der er kun én sikker vej at omgås asbest: "At få skidtet fjernet fra tog, skibe og ikke mindst bygninger. Asbest kan fjernes med forsvarlige arbejdsmetoder, men bygningsarbejdere har krav på at vide, om der er asbest eller ej, når bygninger skal moderniseres eller renoveres".

-sbo


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden