spacer
Fra kirke til kurbad

Havnekirke på Læsø omdannes til behandlingscenter for psoriasispatienter

Læsø er kendt for sine særlige saltforekomster, der stadig i dag inddampes i et saltsyderi på middelaldermaner som i 1100-tallet.

Restlagen fra saltsyderiet har helbredende egenskaber for folk med hudsygdomme. Og det skal udnyttes i et nyt behandlingscenter for primært psoriasispatienter i den nedlagte Vesterø Havnekirke.

Fem arkitekt- og entreprenørteams er udvalgt til at deltage i konkurrencen om det specielle ombygningsprojekt med titlen Læsø Kur & Helse.

Ambitionen er, at behandlingscentret skal fremstå som den førende seriøse udbyder af salt- og thalassoterapi i Skandinavien.

Samtidig skal Læsø Kur & Helse stå som et unikt bud på, hvordan en kirkebygning kan anvendes til verdslige formål – i pagt med historie og natur.

Realdania støtter projektet, hvor vinderforslaget offentliggøres 12. april 2007.

De fem teams i totalentreprisekonkurrencen er: Bach & Egmose A/S med C.F. Møller og Moe & Brødsgaard; Spangkær med Jørgen Ussing/Jan Utzon og Brix & Kamp; Hans Ulrik Jensen med Exners Tegnestue og Rambøll; Einar Kornerup med Cubo Arkitekter A/S og Leif Hansen. samt Trigon med Friis & Moltke og Cowi.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden