spacer
Byggeriet bagom energi-dansen

Fra duksedreng til klassens tumpe. Det kan hurtigt blive den danske byggebranches kedelige plads i det europæiske energibesparende byggeri, advarer Dansk Byggeri.

Ifølge det nye energi-udspil fra EU skal der satses på vedvarende energi og energieffektivisering af bygningsmassen. Det vil betyde flere lavenergihuse og passivhuse.

- Men her må man desværre konstatere, at Danmark ikke har været særlig udviklingsorienteret i forhold til en række andre europæiske lande. Derfor står byggeerhvervet og de myndigheder, der fastsætter byggeriets rammevilkår, overfor en meget stor udfordring, hvis Danmark også i fremtiden skal bevare sin position som et foregangsland, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Efter den første energikrise i slutningen 1970'erne placerede Danmark sig i første division med hensyn til at skabe mere energieffektive bygninger. Siden 1980 er det lykkedes at fastholde et uændret energiforbrug i bygningsbestanden, selvom det bebyggede areal er vokset med over 40 procent.

- I de kommende år drejer det sig om - udover at forsætte i de hidtidige energisparespor - at udvikle bygninger fra deres traditionelle udformning til at blive lavenergihuse eller såkaldte passivhuse, siger Michael H. Nielsen, som dog også peger på vigtigheden af at energieffektivisere i den bestående bygningsmasse for det er der, det store potentiale ligger.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden