spacer
Carlsberg-grunden sætter fantasien i gang

Skal Carlsberg-grunden i Valby omdannes til islamisk kulturcenter, centrum for IT-udvikling eller OL-by?

150 forslag, visioner og ideer er kommet Carlsberg i hænde, efter bryggeriet har opfordret naboer og andre interesserede til at give deres bud på, hvad Carlsberg-grunden i Valby kan bruges til, når bryggeriet flytter størstedelen af sin produktion til Fredericia i slutningen af 2008.
Kun produktionen af specialøl på bryggeriet Jacobsen fortsætter i Valby.

Moské eller ungdomsby?
Forslagene spænder bredt indenfor områder som billige boliger, sociale boligformer, kunst, kultur, udstillinger, erhverv, videnskab, grønne områder, sport, fritid, trafik, parkering og arkitektur, lige som der er kommet flere konkrete forslag.

Blandt andet er der forslag om et islamisk kulturcenter med moské og muslimsk bydel, bybondeby med alle de danske landbrugsdyr, tempel for buddhister, ungdomsby med kollegier og hostels eller hvad med et 110 etagers højhus med boliger, erhverv, butikker, parkering, servicecenter med mere?

To konkurrencer
De mange forslag er ment som inspiration til den professionelle idékonkurrence, hvor fem internationalt anerkendte arkitekter er særinviteret. Men alle har mulighed for at komme med sit bidrag til arealets fremtid – og for at få del i præmiepuljen, der er på 400.000 euro.
Den professionelle konkurrence slutter den 28. februar 2007.

Sideløbende er det muligt for alle andre at indsende idéer til fremtidens by og byliv indenfor de tre kategorier Bæredygtig By, Integration og Mangfoldighed eller Byliv År 2025. Her er der deadline den 1. februar og præmier på op til 15.000 kroner, og de bedste idéer vil blive brugt som inspiration for den fremtidige plan for området.

Læs mere om visioner, konkurrencer og forslag på www.voresby.com

-los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden