spacer
Realdania vil bygge på Christiania

Fristaden skal være laboratorium for eksperimenterende boligbyggeri

Af Niels Nielsen

Bispebjerg Bakke eller Boase. To nyskabende boligprojekter, der kan komme til at danne forbillede for en fremtidig udvikling af Christiania.

I hvert fald hvis det står til Realdania, der har været med i udviklingen af begge projekter, og nu er trådt ind som uegennyttig boliginvestor, som en del af den aftale Slots- og Ejendomsstyrelsen har indgået med Christianias forhandlere om Fristadens fremtid.

Løsningsmodellen indebærer, at Realdania går ind som en aktiv bygherre for omkring halvdelen af de omkring 20.000 kvadratmeter nybyggeri, som tænkes opført på den tidligere kaserne.

- Jeg håber, at Realdania kan være med til at udvikle og styrke Christiania som et enestående boliglaboratorium, der kan inspirere både herhjemme og i udlandet, siger adm. direktør Flemming Borreskov i en pressemeddelse fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

- I fremtidens samfund skal der være plads til det krøllede, foranderlige og mangfoldige på lovlig grund. Realdania vil derfor arbejde for, at netop disse principper bliver bærende for boligudviklingen på Christiania fremover, udtaler Flemming Borreskov videre.

Aftalens gennemførelse forudsætter dog endnu en godkendelse fra Christianias beboere samt Folketingets Finansudvalg.

Desuden skal Københavns Kommune vedtage en lokalplan for en realisering af aftalen samt godkende den almene boligorganisation, som skal stå for udlejning og drift af boligerne på fremtidens Christiania.

Det er videre en forudsætning, at den retssag, som Christiania den 15. december 2006 anlagde mod staten, hæves senest den 1. april 2007.

Staten vil dog acceptere sagsanlæg for så vidt angår retten til at bibeholde eksisterende selvbyggerhuse på dele af volden. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden