spacer
Mikro-makro i byggeriet

Højteknologien står på spring til at holde sit indtog i byggebranchen. Med den nye Nanoteknologi vil nye materialer blive udviklet i stadigt større omfang de nærmeste år. Vi har f.eks. allerede set nogle pudstyper og tekstiler med luftrensende effekt som gavner indeklimaet.

Den slags produkter og løsninger vil der komme langt flere af, og et Realdania-støttet projekt forsøger at indkredse mulighederne med en workshop på Risø den 22. januar.

Workshoppen afholdes af Nanobyg som er et initiativ, der skal bygge bro mellem forskningen på området og byggeriets behov.

På workshoppen vil der være oplæg fra førende udenlandske eksperter indenfor nanobyggeri – herunder det amerikanske Nanoarchiture net og det spanske NaNOC center - samt tre korte danske virksomhedsoplæg. Desuden lægges der op til uformel snak og videnudveksling mellem nanoforskere og byggeaktører bagefter.

Blandt fremtidsperspektiverne ved at bruge nanoteknologi i byggeriet nævner Nanobyg, at branchen dermed bliver i stand til at imødekomme de nye krav, som stilles til moderne byggeri i form af stigende energi- og miljøeffektivitet, sundere indeklima og effektivt systembyggeri.

Der kan læses mere om NanoByg, workshoppens program og tilmelding på www.nano.dk

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden