spacer
Alment boligselskab satser digitalt

Projektweb og digital aflevering skal effektivisere Lejerbo's boligbyggerier

Selvom de almene boligselskaber ikke er omfattet af bygherrekravene i Det Digitale Byggeri har Lejerbo alligevel været hurtige til at se mulighederne i de nye teknologiske muligheder.

Boligselskabet har besluttet at gøre de statslige bygherrekravene til sine og stille dem ved fremtidige byggeprojekter.

- Det har vi valgt, fordi vi er overbeviste om, at det vil være med til at effektivisere vores byggeprocesser - og fordi vi allerede kan se, at det giver os nogle helt nye muligheder, siger Lejerbo’s direktør, Palle Adamsen.

Det er specielt den den fælles it-platform, projektwebben, som Lejerbo ser store muligheder i.

- Projektwebben er ikke bare et godt redskab til at styre byggeprocessen. Den har også vist sig meget velegnet til at holde beboerne informerede i forbindelse med renovering og ombygninger. Beboerne får simpelthen adgang til et særligt rum i projektwebben, hvor vi så kan lægge visualiseringer og relevant information, siger Palle Adamsen.

Endnu større perspektiver ser Lejerbo-direktøren mulighederne for at få bedre styr på drifts- og vedligeholdelsesdata gennem begrebet, digital aflevering:

- Det er også den største udfordring, fordi vi jo ikke rigtigt har standarderne på plads. Derfor har vi i Lejerbo selv taget fat på at fastlægge en standard for, hvordan vi vil have driftsdata leveret og organiseret. Vi forventer at have grundlaget på plads i begyndelsen af 2007, sådan at vi relativt hurtigt kan komme i gang med at udnytte de fordele, en sådan standardisering vil indebære, fortæller Palle Adamsen.

De nye digitale bygherrekrav i forbindelse med statslige byggerier trådte officielt i kraft 1. januar 2007.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden