spacer
Arkitekter prises for antropologer

Arkitema tildeles ProcesPrisen 2006 for at nytænke arkitektens rolle

God arkitektur er ikke bare at tegne flotte huse. Det handler om at tegne flotte huse, der inspirerer og beriger de mennesker, der bruger dem – og som aktivt befordrer de aktiviteter, som huset bliver bygget til.

For den vision – og især for at arbejde determineret med at virkeliggøre den i tegnestuens byggeprojekter tildeles arkitektfirmaet Arkitema ProcesPrisen 2006.

Prisen uddeles af BoligfondenKuben i samarbejde med Lean Construction-DK og de to parter har specielt hæftet sig ved arkitektfirmaets udviklingskoncept: SenseMaking.

Det handler om at give sig tid, stille spørgsmål og være åben, før løsningerne udtænkes. Og flytte fokus fra 'Værket' til de formål og funktioner, byggeriet skal tilgodese.

- Arkitema har formået i deres Sensemaking, at få de sociale og menneskelige aspekter med i processerne og forståelse for disse aspekters samspil i forhold til byggeri - lige fra de, som i sidste ende skal være brugere af bygningen, til dem, der skal være med at skabe bygningen og rammerne for denne, siger Henrik Mielke, formand i Lean Construction-DK

I praksis arbejdes med workshops, iagtagelse og brugerinterviews, inden der slås streger på papiret. Arkitema har oprettet egen udviklingsafdeling og endda ansat antropologer, som med deres professionelle værktøjer kan bidrage til at kvalificere denne proces.

ProcesPrisen er på 125.000 kr, der kan anvendes til et kunstnerisk værk efter prismodtagerens eget valg.

2005 blev ProcesPrisen tildelt entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden