spacer
Radiobølger i byggematerialer

Ny international undersøgelse ser store muligheder for at indbygge RFID-tags i byggematerialer

Der stilles store forventninger til anvendelsen af RFID-teknologien indenfor en lang række brancher og også i byggeriet. Senest samler en ny rapport fra det europæiske forskningssamarbejde ERAbuild op på mulighederne for at indbygge de små RFID-tags i byggematerialerne.

Visionen er at gøre byggematerialerne intelligente, så de kan fortælle om fugtskader, svamp i bygningen eller om håndværkeren har sat bygningselementerne korrekt sammen.

I fremtiden vil teknologien således kunne hindre konstruktionsfejl og gøre dagligdagen lettere for brugeren ved at overvåge og justere energiforbrug, rengøring og vedligeholdelse.

Flere danske byggevareproducenter anvender allerede i dag RFID-teknologien.

I rapporten nævnes den danske producent af betonelementer, Dalton, i Aarhus. Her har man forsøgsmæssigt indstøbt RFID-tags i betonelementer, så man kan aflæse de indlagte informationer overalt og på et hvilket som helst tidspunkt.

Et andet eksempel er dørproducenten Swedoor, som forsyner alle deres produkter med RFID-tags. Informationer om materialer og processer er lagret i chippen, hvilket gør det muligt at følge dørene fra leverandør til slutbruger.

Find rapporten på www.ebst.dk.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden