spacer


Varm vinter for håndværkerne

Den lave ledighed i byggebranchen fortsætter på trods af årstiden

Traditionelt er vintermånedernes klamme og kolde vejr årsag til en del hjemsendelsesledighed blandt landets håndværkere. Men foreløbig har den milde vinter ikke givet længere rækker i ledighedskøen.

Med 3.145 ledige – svarende til en ledighedsprocent på 2,5 - i uge 45 ligger byggebranchen ledighedsmæssigt usædvanligt lavt, årstiden taget i betragtning. Det viser seneste optælling fra BAT, som repræsenterer 140.000 lønmodtagere.

- Det er forbedringsarbejder på de private boliger, som er den drivende faktor i ledighedsfaldet, siger økonom Bo Sandberg .

På samme tidspunkt i 2005 var der 2.100 flere ledige bygningsarbejdere.

- Byggeriet er kendetegnet ved at have betydelige ledighedsperioder i 1. kvartal selv i højkonjunktur. Men denne vinter forventer vi et åbningsniveau for ledigheden i 1. kvartal 2007, der næppe kommer meget over 6 procent. Til sammenligning var årets første ledighedstal 2006 på 7,7 procent for byggefagforbundene under ét, siger Bo Sandberg og tilføjer:

- Jokeren på bygge- og anlægsområdet er, hvordan vejret udvikler sig: Koldt og vådt vejr giver en del hjemsendelsesledighed. Men hvis der kommer en seriøs januar- eller februarstorm som i 2005, vil det give ekstraarbejde med forsikringsskader, som får ledigheden til at dykke yderligere. Her er det dog nok snarere vejrprofeter end økonomer, man skal spørge til råds, siger BAT-økonomen.

- nn
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden