spacer
Gode råd om andelsboliger

Statslig hjemmeside samler informationer om køb og salg af andelsboliger

På webportalen, Boligejer.dk, under Erhvervs- og Byggestyrelsen kan man nu finde informationer om køb og salg af andelsbolig, ligesom der er en trin for trin-vejledningerne om boligkøb generelt.

Handlen med andelsboliger er reguleret efter andre regler end handel med ejerboliger. Og selvom der også er mange ligheder mellem køb og salg af de to boligtyper er der også væsentlige forskelle, som det er vigtige at kende, før man skriver under.

Andelsboligloven indeholder regler for, hvor meget andelsboligen må koste. Der findes forskellige beregningsmetoder, og det er generalforsamlingen i andelsboligforeningen, der beslutter hvilken beregningsmetode, foreningen skal bruge.

Når man køber andelsbolig, skal man være opmærksom på, om den ligger i en ældre forening eller om det er en helt nybygget andelsbolig, hvor foreningen måske endnu ikke er stiftet.

Særligt i nybyggede andelsboligforeninger, kan det være svært at gennemskue den finansielle del af købsaftalen. Derfor blev reglerne om oplysningspligt for andelsboliger under stiftelse strammet sidste år, og det blev muligt for købere af den type andelsbolig at fortryde købet.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden