spacer
Arkitektur mod kræft

Udviklingsprojekt sætter arkitektonisk fokus på rådgivningscentre for Kræftens Bekæmpelse

Af Niels Nielsen

I Skotland har verdenskendte arkitekter som Zaha Hadid og Frank Gehry stået for udformningen en række centre med hjælp til folk med kræft og deres pårørende. De såkaldte Maggie's Centre sætter nye standarder for hvordan et sundhedsbyggeri kan indrettes.

Samme udvikling er på vej herhjemme, hvor Realdania netop har bevilget 1 mio. kr. til et udviklingsprojekt, der skal sætte arkitektonisk fokus på udformningen af Kræftens Bekæmpelses rådgivningscentre.

- Vi ønsker at gå nye veje ved at rykke kræftrådgivningen ind på sygehusets område for at gøre hjælpen synlig og dermed mere tilgængelig for mennesker med kræft og deres pårørende. Samtidig skal rammerne indbyde til åbenhed og samvær, siger Anne Nissen, afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse.

Byggeprogrammet skal inddrage den nyeste viden om, hvordan vores fysiske rammer påvirker patienternes heling og helbred. Ideen er, at arkitekturen i de nye rådgivningscentre skal være med til at give de kræftramtes livsmod og inspiration til at udforske deres handlemuligheder.

I dag driver Kræftens Bekæmpelse 15 rådgivningscentre rundt om i landet, og det er ønsket at etablere seks øvrige. Der er planer om at etablere et rådgivningscenter i forbindelse med Aalborg Sygehus, og det er i første omgang til dette projekt, at byggeprogrammet skal anvendes.

Arkitektfirmaet Arkitema er udpeget som projektleder for programmering af byggeprogrammet. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden