spacer


Kunstneriske boliger

Udsmykning med kunst giver identitet til nye boligbyggerier

Af Niels Nielsen

Havnestadhus på Islands Brygge, Nordlyset på Amerika Plads og senest en boligblok i Trekroner ved Roskilde.

I alle tre boligbyggerier er en integreret kunsternerisk udsmykning omkring altanerne med til at give en særlig identitet til bebyggelserne.

- Vi bygger ikke bare boliger. Vi vil bygge unikke boliger, som beboerne glæder sig over uden for og indeni boligen. Derfor har vi tilknyttet kunstneren Claus Egemose til byggeriet. Han skal udsmykke facade-beklædningerne og hver terrasse til de store lejligheder, som bliver opført i kvalitetsmaterialer, siger teknisk chef Lisbeth Dahl Jørgensen fra Brainstones Development, der står bag de 38 boliger ét- og to-plan ved Trekroner.

Det er MT Højgaard som er valgt til at opføre boligbebyggelsen, der er tegnet af Dorte Mandrup Artkitekter med Lemming & Eriksson som ingeniør.

- Vi har været engageret i dette projekt helt fra projektudviklingsfasen, og derfor har vi lært projekt, rådgivere og bygherren godt at kende. Vi laver byggeriet som et partnering-projekt, hvilket betyder åbne regnskaber og åben økonomi imellem parterne, siger Søren Vange, sektionsdirektør i MT Højgaard.

Boligerne i Trekroner forventes klar til indflytning i januar 2008.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden