spacer
DR Byen skifter projektdirektørDR Byens projektdirektør, Kjeld Boye-Møller, fratræder med øjeblikkelig virkning. Hans job bliver overtaget af Finn Gjørret, der de seneste måneder har været direktionens rådgiver i forbindelse med færdiggørelsen af DR Byen.

DR Byens projektdirektør, Kjeld Boye-Møller, fratræder med øjeblikkelig virkning. Jobbet bliver overtaget af Finn Gjørret, der kommer fra en stilling som projektchef i rådgivningsfirmaet Rambøll.

Kjeld Boye-Møllers fratrædelse sker, umiddelbart inden DR’s bestyrelse tirsdag behandler et protokollat fra Rigsrevisionen med en vurdering af DR Byens slutprognose. Vurderingen af slutprognosen er første led i en undersøgelse af byggeprojektet, som DR selv anmodede om at få Rigsrevisionen til at lave. Det skete i september, efter at en slutprognose viste, at DR Byen kunne blive 630 mio. kr. dyrere end hidtil antaget.

- På baggrund af Rigsrevisionens vurdering må jeg konstatere, at DR Byens økonomi er under pres. Den vurdering, vi selv har bedt om i samme sag, bekræfter Rigsrevisionens konklusioner. På det grundlag har jeg aftalt med Kjeld Boye-Møller, at han fratræder med øjeblikkelig virkning, siger DR’s generaldirektør Kenneth Plummer.

Da en slutprognose i september i år viste, at DR Byen ville komme til at koste fire milliarder kroner i stedet for de budgetterede 3,37 mia. kr. - målt i 1999-kroner - vedtog DR’s bestyrelse en handlingsplan for at forbedre økonomistyringen af byggeriet..

- Jeg må dog nu erkende, at der fortsat ikke er tilstrækkeligt styr på byggeriets økonomi- og projektstyring. Og som en yderligere konsekvens af den iværksatte handlingsplan har jeg derfor besluttet, at det er nødvendigt med friske øjne og en mere håndfast styring af byggeøkonomien. Det er baggrunden for, at vi nu skifter ledelsen på byggeprojektet ud, siger generaldirektøren.

Finn Gjørret har tidligere været projektdirektør på blandt andet Operaen, hvor han var ansvarlig for projekteringen af byggeriets ingeniørarbejder, og Codans nye hovedsæde, hvor han var ansvarlig for færdiggørelsen af byggeriet. Desuden har han været bygherrerådgiver i forbindelse med bygningen af GN Store Nords nye hovedsæde i Ballerup. Gjørret kommer til DR fra en stilling som projektchef i Rambøll Danmark A/S.

Vurdering tirsdag
Som nævnt behandler DR’s bestyrelse Rigsrevisionens protokollat med en vurdering af DR Byens slutprognose tirsdag. Efter bestyrelsesmødet vil DR offentliggøre protokollatet og orientere om ansættelse af ny økonomidirektør.

Indtil bestyrelsen har behandlet Rigsrevisionens protokollat, ønsker DR ikke udtale sig om sagen. DR forventer dog at holde et pressemøde efter bestyrelsesmødet tirsdag eftermiddag.
-aha 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden